Inred ute: Sommarens 8 snyggaste utemattor!

Inspiration

En utomhusmatta får uteplatsen att kännas som en del av hemmet, det skapar en ombonad och mysig känsla och är både trevligare att gå på och snyggare än trallen eller balkonggolvet under. 

Under sommaren flyttar vi ut till våra balkonger, terrasser, altaner och uteplatser. Vi äter, umgås och tar det lugnt här när vädret tillåter. Uteplatsen blir ett extra rum som används flitigt. Vi inreder våra balkonger med blommor och cafegrupper, våra altaner och terrasser med mysiga utomhussoffor och loungegrupper. En matta utomhus binder samman utegrupperna och gör att det känns som ett rum. Oavsett om det är en stor matta till utomhussoffan eller en matta till teakgruppen så känns det både mer hemtrevligt och ombonat med en matta. 

Utomhusmattor är flatvävda mattor som tål regn och vind. De är slittåliga och lätta att dammsuga och hålla rent. Då de är flatvävda så fastnar inte heller saker i luggen vilket gör dem tacksamma att hålla rena.

Utomhusmattor finns i många olika storlekar, former, mönster och färger. Runda utomhusmattor till runda matgrupper eller loungegrupper med divan/hörn. Stora utomhusmattor till stora altaner och terrasser samt mindre mattor till balkongen eller som gångmatta.

Här ger vi inspiration till hur du kan inreda din balkong, terras, altan eller uteplats med sommarens snyggaste och trendigaste utemattor. 

1. Miami - Enfärgad utematta med diskret ram

Miami-utomhusmatta-vit

Miami är en stilren enfärgad utematta med en diskret ram. Mattan finns i de fyra mjuka färgerna vit, natur, grön och grå och finns som i både rektangulär och kvadratisk form samt även som gångmatta. Dess stilrena design och dova färger gör att denna mattan passar oavsett stil på uteplats eller balkong. Ett perfekt val om du vill ha något som ramar in uteplatsen utan att sticka ut. 

Se mattan här

Miami-utomhusmatta-vit-uteplats

2. Ottawa - Trendig utematta med berbermönster

ottawa-utematta

Ottawa är en trendig utematta med ett snyggt berbermönster. Denna utomhusmattan finns i två färger, beige och grå, och passar perfekt på altanen eller terrassen. Mattans berbermönster går i en mjuk cremevit ton och passar såväl till en utomhussoffa som till en matgrupp. En snygg utematta för den som vill inreda sin uteplats lite mer trendigt.

Se mattan här

ottawa-utematta-altan

3. Tibet vintage - Orientalisk utematta med vintagelook

utematta-röd

Tibet är en vacker utomhusmatta med ett orientaliskt mönster med vintage känsla. Dess röda färg ger en varm och exklusiv känsla och passar bra såväl till en matgrupp på terrassen som vid en loungegrupp på altanen. Denna utemattan får uteplatsen att kännas ombonad och som ett extra rum utomhus.

Se mattan här

röd utematta terrass

4. Havanna melerad - Rund utomhusmatta 

rund utematta

Havanna melerad är en rund utomhusmatta med melerad look. Mattan finns i färgerna grön, cayenne, silver, svart och linne. Denna runda utematta är dessutom vändbar och får då inverterade färger. Mattan finns i två stora runda storlekar med diametern 200cm samt 240cm vilket gör att den passar bra på uteplatsen till både runda utegrupper samt soffgrupper med divan. En snygg och stilren utematta med färg.

Se mattan här

rund utematta altan

5. Aruba Bell - Stilren utematta med rombmönster

grå utomhusmatta

Aruba Bell är en stilren utomhusmatta med ett trendigt rombmönster. Denna utemattan ger en snygg inramning till såväl matgruppen som soffgruppen på både altanen, terrassen och uteplatsen. Dess stilrena mönster gör att denna mattan passar väl in i de flesta hem och blir en snygg inredningsdetalj vid uteplatsen. 

Se mattan här

utematta grå

6. Valencia - Snygg enfärgad utematta

enfärgad utematta

Valencia är en snygg och slitstark enfärgad utomhusmatta. Denna utemattan finns i flera jordnära färger så som linne, grå och antracit. En enfärgad utematta är perfekt att använda för att rama in utegruppen och ge känslan av ett rum på ett diskret och snyggt sätt. 

Se mattan här

enfärgad utematta

7. Verona Patch - Stilren utematta med patchmönster

utematta patch

Verona Patch är en trendig utematta med patchmönster. Mönstret är stilrent och går i jordnära färger vilket gör att denna utomhusmatta passar bra på de flesta altaner och terrasser. Rama in din uteplats med en slitstark utomhusmatta för att skapa en mer ombonad känsla.

Se mattan här

utematta patch

8. Athena Kilim - Färgglad utematta med trendigt mönster

blå utematta med mönster

Athena kilim är en snygg utematta med ett trendigt mönster. Denna utemattan finns i flera färgglada färger vilket blir en snygg inredningsdetalj och får hela uteplatsen att kännas mer levande. 

Se mattan här

grå utematta

 

Fler utemattor

Vill du se fler utomhusmattor? Klicka här för att se alla våra utomhusmattor!